HOI, IK BEN IRIS  (38)

Ik ben een daadkrachtige coach, docent en trainer. En ervaringsdeskundige als het gaat om de zoektocht naar ontspanning.

Dagelijks zie, hoor en lees ik verhalen over docenten die last hebben van druk en stress. Maar ook leerlingen die gebukt gaan onder deze problemen.

In een klas wordt het daar niet rustiger van. Ik begeleid docenten stap voor stap in het implementeren van rust en ontspanning. Ik leer ze betekenis en waarde te geven aan deze belangrijke vaardigheden. In de klas. En in hun dagelijkse leven.

Leerlingen help ik te leren omgaan met de druk die ze ervaren. Ik leer ze rustig te worden als dat belangrijk is en ze dat goed kunnen gebruiken.

Dus heb jij of je leerlingen me nodig? Ik kom met liefde langs om mijn kennis en ervaring over rust en ontspanning te delen.

 

“WHEN YOU CAN OWN
YOUR BREATH,

NOBODY CAN STEAL

YOUR PEACE”

Iris

MIJN MISSIE

Het is mijn missie om docenten de waarde te leren van rust en ontspanning. Wat dit met je doet. Welke positieve effecten dit met zich meebrengt. Wat dit betekent voor de dynamiek in de klas. Ik wil ze leren hoe ze kunnen zorgen voor een lang en ontspannen leven voor zichzelf en voor hun leerlingen. 

Mijn missie is dat leerlingen leren omgaan met de eisen die aan ze gesteld worden. Zodat zij weten wat ze kunnen doen om rustig te worden wanneer dat belangrijk of nodig is. Maar ook dat ze weten wat rust voor ze betekent zodat ze nu en in de toekomst deze belangrijke vaardigheid kunnen benutten.

Rust en ontspanning is wat we nodig hebben om te kunnen focussen. Om te concentreren. Om te genieten. Om te leren vertrouwen op onszelf. Maar deze twee zaken zijn juist hetgeen wat zo moeilijk te vinden is. Alle digitale apparaten helpen daar niet echt aan mee. Zelfs als we denken te ontspannen, doen we dat niet. Daarom wil ik iedereen in de onderwijswereld overtuigen van het belang van rust en ontspanning. Wat dat betekent voor een docent, voor een leerling en welke positieve eigenschappen rustig zijn met zich mee brengt.

MIJN VERHAAL

15 Jaar stond ik voor de klas. Ik gaf gym oftewel Lichamelijke Opvoeding. Dingen doen. Ik hou namelijk van inspanning. Lekker bezig zijn. Maar daardoor was ik altijd druk. Met werk, met sport, met het organiseren van van alles, voor iedereen. Ik leefde vooral met mijn hoofd en genoot niet van het moment. Na de geboorte van mijn dochter voelde ik aan mijn lijf dat het anders mocht. Daar begon mijn persoonlijke zoektocht naar ontspanning en rust.

Het faillissement van mijn school werd mijn cadeau. Ik kreeg rust en ruimte om op adem te komen. Letterlijk. Ik mocht met mezelf aan de slag. Ik ontdekte dat mijn lichaam me alle kracht, wijsheid en aanwijzingen kan geven die ik nodig heb. Als ik maar kan luisteren. Ik leerde de waarde van ontspanning.

OPNIEUW MEZELF ONTDEKKEN

Het ‘niets’ doen wat ik ooit zo verschrikkelijk vond, liet mij mezelf opnieuw ontdekken. Ik leerde ook dat het echt inspannend was. Het ging niet vanzelf. Maar luisteren naar jezelf en vertrouwen op jezelf lukt alleen maar als je echt rust ervaart. Mijn adem wees me daarin de weg. Een opleiding tot coach leerde me meer en meer vertrouwen op mijn adem. Ik voelde de ruimte en het lef om mijn rol voor de klas te verruilen voor iets anders. Maar wat?

Dat jaar kregen er maar liefst 5 collega’s een burn-out, meerdere nog kampten met symptomen die erop wezen dat ze rust nodig hadden. Toen er ook maar liefst 2 leerlingen een burn-out kregen, schrok ik wakker. Wat ik had geleerd over rust en wat mij dat had opgeleverd, dat wilde ik gaan delen! Want het onderwijs is de prachtigste plek op aarde. Docenten horen te genieten voor de klas. En leerlingen in de klas!

 

Studio Lieverik is een plek waar ik een rustpunt creëer voor iedereen die dat om wat voor reden dan ook nodig heeft. Om tot jezelf te komen. Om weer te leren luisteren naar je eigen stem. Ook al klinkt het je misschien zweverig in de oren, dat is het niet. Als er iemand lekker nuchter is, dan ben ik het wel.

Het leven hoort niet druk en stressvol te zijn. Het hoort te zorgen voor ontspanning, zodat je kunt genieten van jezelf en alles om je heen. Ik geloof dat iedereen dat kan. En bovenal gun ik iedereen zo’n leven. Ik wil je daarbij helpen.

♥  Ik geloof dat jouw rust de basis is van jouw ‘zijn’.

♥  Het zorgt voor concentratie.

♥  Het laat je echt voelen.

♥  Leert je jezelf kennen.

♥  Laat je genieten.

Je adem is hierin een reminder. Het gaat vanzelf, maar als je er bewust van wordt is het veel meer dan dat. Als je dat eenmaal hebt ervaren, kun je niet meer terug. En zal je adem altijd de oplossing bieden.

Liefs,

 

Iris

Over Studio Lieverik

Over Studio Lieverik

Ik help drukke docenten en gestresste leerlingen. Iedereen die op wat voor manier dan ook behoefte heeft aan rust en ontspanning is welkom bij Studio Lieverik. Waar je even tijd hebt voor liever-ik.

Volg op de socials

Contactgegevens

 

Telefoonnummer // 0645314063

Email // iris@studiolieverik.nl

KvK // 69419051