avontuur weg
Afgelopen juni was het grote moment daar! Ik werd officieel kindercoach! Wie had dat ooit gedacht. In de laatste plaats ikzelf om precies te zijn. Hoe het dan zo is gekomen? Dat vertel ik je vandaag!

Kindercoach worden?

Elk leven kent zijn ups en downs. Daarin wordt niemand ontzien. Ook ik kende de afgelopen jaren een tumultueuze tijd. Ik was ontevreden op mijn werk. Mijn werk ging failliet. Ik kwam op straat te staan. Kon moeilijk een nieuwe passende baan vinden en de vooruitzichten bleven onzeker. Maar door die lastige periode kon ik voor het eerst echt bij mezelf naar binnen kijken.

Vanuit het sociaal plan koos ik er voor om een opleiding te gaan doen. Een die ik helemaal zelf had uitgekozen, niet direct gelinkt aan het werk in het onderwijs, maar omdat ik er een speciaal gevoel bij had. Ik koos voor liever ik. Niet wat het beste zou zijn volgens mijn omgeving, werkgever of wat dan ook. Ik volgde mijn hart en koos voor mezelf. De Magie van Kindercoaching was voor mij de juiste weg. Helemaal niet omdat ik persé kindercoach wilde worden, maar gewoon omdat de opleiding me zo mooi leek. En dat gevoel hè…..

Kiezen voor mezelf

En dat gevoel bleek helemaal juist te zijn. Wat een bijzonder half jaar heb ik meegemaakt het afgelopen half jaar. Nog nooit ben ik op een opleiding zo diep gegaan en heb ik zoveel geleerd over mezelf. Het is een fantastische mix tussen zelfontwikkeling en alles leren over het vak kindercoaching.

Het bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt, de keuze voor mezelf. Voor liever ik. Want hoe mooi is het als je alles wat je leert over kindercoaching meteen in de praktijk kan ervaren. Wat dat voor jou doet en wat dat met je doet? Wat bij je past en wat niet. Hoe jij dus kinderen kan helpen omdat je weet wat dat met je doet!

Een nieuwe droom

Ik kwam innerlijk eindelijk tot rust, terwijl er tegelijk een tornado aan de gang was van binnen. Want ik leerde zo veel, kreeg zo ontzettend veel inzichten, dat het leek of er in het diepste van mijzelf iets van het slot werd gehaald. De mooiste toekomstdromen kwamen boven. En het mooie was: het bleven geen dromen. Door de ontwikkeling die ik doormaakte kwam alles in een stroomversnelling en wist ik: deze droom word werkelijkheid!

Vandaar dat Studio Lieverik nu een feit is. En lieve mensen, wat ben ik trots!

Heb jij ooit echt voor jezelf gekozen? Maakte dat jou ook trots?

Ik ben benieuwd….., laat het weten in de reacties onder deze blog.